quarta-feira, 8 de janeiro de 2014

Mummy Katte i Egypten

Mummy Katte i Egypten

Mummy Katte i Egypten. Forord til ny udgave.

"'Twas ynkelige,' twas forunderlig ynkelige."

Othello.

Nogen tid er gået, siden jeg udgav min bog, "Vores katte og alt om dem," i 1889, og meget er sket vedrørende disse husdyr. Alle ved lige så godt som mig, at hver og alt om os ændrer sig, intet står stille, som der er på i dag er forbi, og at der var skjult ofte afsløret, undertiden ved simpel ulykke, ved andre af videnskabelig forskning, men den ene var næppe forberedt på nogen måde for så vidunderlig "fund" som for det store antal "Mor" Katte på Beni Hassan, Central Egypten.

De blev opdaget af en egyptisk Fellah, ansat i dyrehold, der tumlede i en grav, der på yderligere undersøgelse, viste sig at være en stor underjordisk grotte helt fyldt med mumie Cats, hver hvoraf den ene var blevet særskilt balsameret og svøbt i klæde, efter den måde af de egyptiske menneskelige mumier, alle bliver lagt ud forsigtigt i rækker, og her havde de ligget sandsynligvis omkring tre eller fire tusinde år. Den "totem" af en del af de gamle, som det er velkendt, var Kat, og derfor når en kat døde blev begravet med forfaldne udmærkelse, bliver balsameret, og ofte dekoreret på forskellige måder, og, kort sagt, havde så meget opmærksomhed til det som et menneske. Det har længe været troet, at en kat kirkegård eksisteret på den østlige bred af Nilen, og i efteråret 1889 den heldige egyptiske, omkring 100 miles fra Cairo, kom uventet på det.

Straks om "fund" bliver kendt, blev "specimen" Mor Katte skrevet for at agenter i Egypten, en af ​​mine sende til fire ven, og det viste sig for et stykke tid, at mange penge ville blive realiseret af ejeren af ​​hulen eller jord på denne måde, men antallet var for stor, og priserne og interessen gav måde, og trist at relatere disse tidligere "Guddomme" blev gravet ud af deres Hvilested af flere hundrede tusinder, og hurtigt solgt til lokale landmænd , anvendes til at berige jorden. Andre partier har fundet vej til en alexandrinske købmand, og var af ham sendt til Liverpool om bord på damperen Pharos og Theben.


Vildkat, British Museum.


Source: Cats

Nenhum comentário:

Postar um comentário